Welkom bij Therapeutencentrum Roosendaal

Bij Therapeutencentrum Raadhuisstraat Roosendaal kunt u terecht voor uiteenlopende gezondheidsklachten en algehele verbetering van uw gezondheid.

INLOOPSPREEKUREN THERAPEUTENCENTRUM

De komende maanden houden de therapeuten inloopspreekuren. U kunt dan geheel vrijblijvend binnenlopen. 

BEKIJK HET OVERZICHTMesologie

Mesologie combineert reguliere medische kennis met kennis uit de alternatieve geneeswijzen. De reguliere geneeskunde, Ayurveda, Traditionele Chinese Geneeskunde, homeopathie, fytotherapie en orthomoleculaire geneeskunde vormen de basis voor de Mesologie. Deze combinatie zorgt voor een helder inzicht in het totale lichamelijke functioneren en leidt tot een gerichte diagnose.


Laura Ruijter | Mesoloog

Voor vrijwel alle chronische klachten kunt u bij een mesoloog terecht. Maar ook voor preventie, waardoor mogelijke problemen vroegtijdig opgespoord en behandeld kunnen worden zodat er geen klachten of ziekte ontstaan. Bij acute klachten kan een mesoloog ondersteuning geven om het lichaam sneller terug in balans te brengen. Een mesoloog gaat op zoek naar de oorzaak van de klachten en zorgt op die manier dat de klachten verdwijnen of verminderen.

Denk aan: spijsverteringsproblemen, voedselintoleranties en allergieën, chronische vermoeidheid, neerslachtigheid, slaapproblemen, hartritmestoornissen, hoge bloeddruk, verhoogde cholesterol, longklachten, chronische keel- en/of oorontsteking, spier- en gewrichtsklachten, fybromyalgie, hielspoor, acné, eczeem, uitslag, rosacea, urticaria, psoriasis, droge huid menstruatie- en overgangsklachten, chronische blaasontsteking, terugkerende nierstenen, vaginale infecties, diabetes mellitus, herstel na Pfeiffer.

De kracht van het lichaam zelf is van belang binnen de therapie. De mesoloog geeft de patiënt meer inzicht in de eigen gezondheid en leefstijl en reikt handvatten aan om te herstellen. Met behulp van een individueel gezondheidsplan neemt de patiënt verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid. ledere patiënt krijgt dus een therapie op maat, ongeacht de aandoening. Immers, iedere persoon is uniek en vereist een unieke behandeling. Het hervinden van de persoonlijke balans en gezondheid staan voorop.

Laura is aangesloten bij de NVVM (Nederlandse Vereniging voor Mesologen) en ingeschreven in het Nederlandse Register voor Mesologie (NRM). Veel zorgverzekeraars vergoeden een mesologisch consult geheel of gedeeltelijk uit het aanvullend pakket. 

www.mesologielauraruijter.nl | 0648507444

Maak een afspraak

Neem contact op met Laura Ruijter


Rini van Oorschot | Mesoloog

Heeft u chronische klachten, waar tot nu toe geen oplossing voor is? Zoekt u een oplossing voor onbegrepen gezondheidsklachten? Wilt u ondersteuning bij uw reguliere medische behandeling of klachten voorkomen? De mesoloog is er vooral voor langdurige of regelmatig terugkerende klachten zoals bijvoorbeeld: hooikoorts, lactose-intolerantie, glutenintolerantie, Crohn, colitis, spastische darm, obstipatie, diarree, opgeblazen buik, zuurbranden, maagpijn, oprispingen, misselijkheid, luchtweginfecties, kno-klachten, acne, eczeem, psoriasis, reuma, fibromyalgie, stijfheid, burn-out, slaapproblemen, neerslachtigheid, hoofdpijn en migraine, chronische blaasontsteking, nierstenen, PMS, endometriose, opvliegers, vruchtbaarheidsproblemen, overgewicht, ondersteuning voor herstel na virale infecties.

Als mesoloog maakt Rini gebruik van reguliere westerse kennis en oosterse geneeswijzen. Het opsporen van de onderliggende oorzaak is belangrijk om tot een oplossing te komen. Er wordt gebruik gemaakt van tong- en polsdiagnostiek en acupunctuurpunten op handen en voeten worden gemeten.

Door het onderzoek ontstaat inzicht in de manier waarop het lichaam weer gezond kan worden. De meest geschikte middelen worden voor u bepaald. Dit kan zijn homeopathie, westerse of ayurvedische kruiden en orthomoleculaire geneeskunde, zoals vitamines en mineralen. Deze natuurlijke middelen worden bij u getest en zo wordt duidelijk welke van deze middelen het gewenste effect geven. Ook kunnen voedingsmiddelen worden gemeten.

Rini is aangesloten bij de NVVM (Nederlandse Vereniging voor Mesologen), opgenomen in de Zorggids en ingeschreven in het Nederlandse Register voor Mesologie (NRM). De meeste verzekeringen vergoeden geheel of gedeeltelijk een mesologieconsult. Dit is afhankelijk van uw aanvullende verzekeringspolis.

www.mesologieroosendaal.nl | 0653259080

Maak een afspraak

Neem contact op met Rini van Oorschot


Dr. Els Schrijen | Mesoloog D.M.

Mesologie is anders kijken naar klachten. Als Mesoloog geeft Els advies en informatie over voeding en levensstijl. Els buigt zich over uiteenlopende klachten en gaat op zoek naar de oorzaak. Vertrekkende vanuit de oorzaak stelt ze dan een behandelplan op. Dit behandelplan is persoonlijk en op maat gemaakt.

Voorbeelden van klachten waarmee u bij Els terecht kunt zijn: reuma, artrose, allergie, chronische vermoeidheid, spijsverteringsstoornissen, maag- en darmklachten, menstruatieklachten, overgangsklachten, migraine, longproblemen, huidproblemen, neerslachtigheid, burn-out en ondersteuning voor herstel na virale infectie (bv Pfeiffer) of Lyme.

Els combineert de academische kennis van de reguliere geneeskunde met de traditionele oosterse geneeskunde (TCM en Ayur Veda), homeopathie, voedingsleer, psychologie en filosofie. De patiënt wordt bekeken in zijn geheel. Ook wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken. Els is vooral kundig en gespecialiseerd op het gebied van:

  • Chinese geneeskunde en acupunctuur

  • Kinderen
  • 
Voeding, zoals allergie en intoleranties, sporters en voeding en gewichtsbeheersing


Gedurende haar jaren als Mesoloog heeft Els zich verdiept en gespecialiseerd in deze onderwerpen. Deze specialisaties, gecombineerd met haar wetenschappelijke achtergrond zorgen ervoor dat haar advies gefundeerd en verantwoordelijk is.

Els is lid van de NVVM (Nederlandse Vereniging voor Mesologen) en ingeschreven in het Nederlandse Register voor Mesologie (NRM). Behandelingen worden (deels) vergoed binnen de aanvullende pakketten van verschillende zorgverzekeraars.

www.elsschrijen.nl | 0622020439

Maak een afspraak

Neem contact op met Els Schrijen


Osteopathie

Osteopathie is een veilige vorm van geneeskunst waarbij met de handen het lichaam wordt onderzocht en behandeld met als doel een oorzaak te vinden voor uw klachten. Daar waar de beweging verstoord is, is de osteopathische behandeling gericht op herstel van deze beweging. Hierdoor kan het betreffende deel van het lichaam weer optimaal functioneren en vermindert of verdwijnt de pijn.


Amy Friedlander | D.O.-MRO Osteopaat

Osteopathie biedt een gezond alternatief bij allerlei gezondheidsklachten. Zoals nekklachten, rugklachten, gewrichtsklachten, sportblessures, whiplash, hoofdpijn, duizeligheid, concentratieproblemen, slaapproblemen, chronische vermoeidheid, stressklachten, burn-out, maagklachten, darmklachten, buikklachten, incontinentie, littekenvorming, allergieën en andere klachten. Osteopathie is geschikt voor alle leeftijden.

Meestal ontstaan problemen, klachten of ziekten door een verlies aan beweging ergens in het lichaam. Dit bewegingsverlies leidt tot functionele of structurele stoornissen en vervolgens tot gezondheidsklachten. Amy kan dit verlies aan beweging opheffen om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Normaal gesproken is het lichaam zelf in staat dit evenwicht te waarborgen. Soms echter raakt iemand uit evenwicht en kan het lichaam dit niet meer herstellen. Oorzaken hiervan zijn stress, slechte voedingsgewoonten of leefwijze, overbelasting, ongevallen, ziekten en operaties.

Naast kennis van de osteopathie heeft Amy Friedlander studies gevolg op het gebied van diëtetiek, natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde waardoor ze zich kan richten op de gehele mens.

Een verwijzing is niet nodig. Amy is aangesloten bij de NRO en NVO, dit betekent dat behandelingen (deels) vergoed worden binnen de aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars.

www.osteopathiefriedlander.nl | 0629592096

Maak een afspraak

Neem contact op met Amy Friedlander


Orthomoleculaire geneeskunde

Door middel van Orthomoleculaire therapie kunnen veel ziekteprocessen positief worden bestreden. De therapie bevordert het afvoeren van afvalstoffen, aanvullen van tekorten en aansterken door optimale voeding. Een preventief orthomoleculair verantwoorde levenswijze kan veel bijdragen aan een gezond lang leven. Het toegepaste voedingsadvies en de behandeling met behulp van voedingssupplementen wordt speciaal op de persoon afgestemd.


Rebecca Kamphuis | Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

“Het zit in mijn genen” (genetica) is een veel gehoorde uitspraak als het gaat om onze gezondheid. Epigenetica heeft alles te maken met ‘boven de genen’ staande factoren. Anders gezegd omgevingsfactoren. Hier hebben we wel degelijk invloed op. En zo ook op het functioneren van ons lichaam. Factoren als voeding, beweging of emoties brengen processen op gang die een bijdrage kunnen leveren aan het behoud van gezondheid.

Orthomoleculaire therapie is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. De behandeling heeft tot doel om de lichaamscellen (onze bouwstenen) te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.


Heb jij last van terugkerende klachten? Ben je vermoeid of heb je stress? Heb je alles al geprobeerd en wil je nu echt van je (chronische) klachten af? Zoals bijvoorbeeld: vermoeidheid, overgewicht, lipoedeem, eczeem, acne, schimmelinfecties en andere huidklachten, diabetes, slecht slapen, darmklachten, fibromyalgie, hormonale klachten en auto-immuunziekte.Wil je je weer ontspannen en energiek voelen, bevrijd van pijntjes en klachten, wil je weer een fit en slank lichaam? Dan kan Orthomoleculaire Epigenetische therapie voor jouw de uitkomst zijn. Door verbanden te zien in symptomen kunnen we naar de kern van je probleem.

Rebecca is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG. De consulten worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Hoeveel er wordt vergoed is afhankelijk van de polisvoorwaarden.

www.rebeccakamphuis.nl | 0641471801

Maak een afspraak

Neem contact op met Rebecca Kamphuis


Bachbloesemtherapie

Dr. Bach ontdekte dat planten en bloesems zeer positieve uitwerkingen hebben op de mens en op de emoties. Dr. Bach ontwikkelde zijn bachbloesemtherapie op basis van zijn jarenlange ervaring als arts, zijn verbondenheid met de Engelse natuur en zijn passie voor planten en bloemen. Het voornaamste kenmerk van bachbloesemtherapie: negatieve gemoedstoestanden veranderen in positieve eigenschappen.


Ursela Heeren | Gezondheids- en Bachbloesemconsulent

Na vele jaren ervaring op te hebben gedaan in de zorg als (kinder)verpleegkundige en als triagist bij de huisartsenpost is Ursela zich bijzonder bewust van hoe belangrijk het is uw klachten te horen én te verstaan.

Als gezondheidscoach help Ursela u om lichaam en geest weer met elkaar in balans te brengen. Ze waakt over uw fysiek en mentaal welbevinden, en brengt gezonde voeding, beweging en relaxatietechnieken onder de aandacht.

Daarnaast is Ursela ook Bachbloesemconsulent. Bach Bloesem Remedies kunnen bij veel problemen hulp bieden; bij duidelijke fysieke klachten, maar ook bij vage klachten of bepaalde gevoelens of emoties waar u mee zit. U hoeft dus niet lichamelijk ziek te zijn en uw problemen hoeven niet groot te zijn om baat te kunnen hebben bij de bloesemremedies. De remedies zijn namelijk ook heel goed preventief te gebruiken, bijvoorbeeld als u een moeilijke tijd tegemoet gaat of oververmoeid bent. Ook klachten die al langere tijd bestaan en wat meer ingewikkelder problemen kunnen positief beïnvloed worden door het gebruik van Bach Bloesem Remedies.Gedurende alle fasen van je leven kunt u baat hebben bij de remedies; tijdens perioden van geboorte en zwangerschap, ziekte, veranderingen, baby- en kindertijd, jeugd, volwassenheid en ouderdom.

Kortom, Ursela is uw coach naar gezondheid.

www.gezondevariatie.nl | 0616972971

Maak een afspraak

Neem contact op met Ursela Heeren


Contact


Therapeutencentrum Roosendaal
Raadhuisstraat 7a
4701 PK Roosendaal
0165 393965
info@therapeutencentrumroosendaal.nl

Maandag9:00 - 17:30
Dinsdag9:00 - 17:30
Woensdag9:00 - 17:30
Donderdag9:00 - 17:30
Vrijdag9:00 - 17:30
Zaterdag9:00 - 17:00
ZondagGesloten