Recept: Zomerse Flammkuchen

Published : 08-08-2019 12:03:25
Categorie: Gezondheidsnieuws

Bereidingswijze:

Meng in een kom gist, bloem en zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in. Kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de nectarine in partjes en grill ze eventueel. Klop de crème fraîche los. Scheur de mozzarella in stukjes. Voor de pesto pureer je de tuinbonen met de basilicum, knoflook, rucola, munt en kaas. Gebruik zoveel olie dat je een vloeibare pesto krijgt. Rol het deeg heel dun uit op een met bloem bestoven aanrecht. Smeer er een laag crème fraîche over en leg de partjes nectarine erop. Verdeel de mozzarella erover en wat lepeltjes pesto. Maal er flink peper over. Zet 15 minuten in de oven. Voor het serveren: verdeel de rest van de pesto over de flammkuchen en bestrooi met rucola. Snijd in stukken. Lekker als lunch of bij een zomerse borrel.

Ingrediënten voor 2 personen

Voor een plaat:

- 7 g gedroogde gist

- 250 g (spelt)bloem

- 150 ml lauwwarm water

- 1 tl zout

Voor beleg:

- 125 g crème fraiche

- 4 nectarines

- 1 bol mozzarella

Voor de pesto:

- 100 g kort gekookte, dubbel gedopte tuinbonen

- 25 g rucola

- 10 blaadjes basilicum

- 1 teen knoflook

- 2 takjes munt

- 50 g parmezaanse kaas, geraspt

- extra vierge olijfolie

Voor de garnering:

- 50 g ruccola

Deel dit bericht